پیکاپ-پاسپورت

چند سال پیش قصد داشتم در روز چهارشنبه برای دریافت ویزا به کشور ترکیه سفر کنم. بنابراین ابتدا تقویم برنامه‌های سفارت را چک کردم تا مبادا روز سفر، مصادف با تعطیلی باشد. از آنجا که معتقد بودم احتیاط شرط عقل است؛ به این کار اکتفاء نکرده و از کارگزار مربوطه تقاضا کردم طی یک تماس تلفنی از باز بودن سفارت در روز موعود اطمینان حاصل کند. ساعتی بعد به این نتیجه رسیدم تا شخصا با سفارت تماس بگیرم. هنگامی که از باز بودن سفارت در روز موعود مطمئن شدم و دریافتم که تمام گزینه‌ها را چک کرده‌ام، جهت تسلیم پاسپورت‌ها راهی ترکیه شدم، اما در نهایت شگفتی وقتی به سفارت رسیدم، با درب بسته سفارت مواجه شدم.

 نگهبان در توجیه تعطیل بودن سفارت گفت: شب گذشته تصمیم گرفتند به مناسبت ۳۰ آگوست یعنی روز (Victory Day) و پیروزی در جنگ داخلی سال ۱۹۲۲ سفارت را در روز پنج‌شنبه تعطیل اعلام کنند. با شنیدن این جمله به دلیل نداشتن زمان اضافه و مشکلات دیگر برای اقامت چند روز بیشتر، نومیدانه و بدون رسیدن به خواسته‌ی خود، راهی کشورم شدم و کارم چند ماه به تاخیر افتاد.

پیکاپ پاسپورت چیست؟

متاسفانه افراد بسیاری از مطمئن‌ترین روش اخذ ویزا یا همان پیکاپ پاسپورت مطلع نیستند. اینکه پیکاپ پاسپورت چیست و مناسب چه افرادی است، از جمله نکات بسیار مهم پس از اقدام در جهت اخذ ویزا و طی شدن مراحل آن با هدف صرفه‌جویی در هزینه و زمان است.  این  روش برای کسانی که امکان سفر به کشورهای مربوطه را ندارند، بسیار مقرون به صرفه است. پاسپورت یا گذرنامه، مدرکی بین‌المللی است که دولت هر کشور، برای شهروندان خود صادر می‌کند تا آنها بتوانند با مجوز دولت به کشور مقصد سفر کنند. برای مهاجرت قانونی و سفر به کشورهای دیگر، راه دیگری جز اخذ ویزای آن کشور وجود ندارد که این ویزا در پاسپورت متقاضی درج می شود.

در پروسه پیکاپ پاسپورت، نیاز به حضور شخص نیست و پاسپورت فقط از طریق نماینده به سفارت تحویل داده می‌شود. پیکاپ پاسپورت یکی از مراحل مهم در اخذ ویزاست. در این پروسه پاسپورت از طریق یک کارگزار به سفارت تحویل و فرایند ارسال و بازگرداندن آن به شخص متقاضی انجام می‌شود.

پیکاپ (pickup)

پیکاپ-پاسپورت-2

این واژه به معنی برداشتن یا تحویل گرفتن است که در صنعت توریسم و مهاجرت معنی دیگری دارد. برای ورود به کشوری دیگر، نیاز به اخذ ویزا یا همان اجازه ورود است، در نتیجه متقاضی باید ضمن در دست داشتن مدارک خود برای مصاحبه به سفارت کشور مربوطه در ایران مراجعه نماید تا در صورت تایید شرایط توسط سفارت، ویزای او ثبت و پس از درج مهر ویزا در پاسپورت بتواند برای سفر آماده شود. اما گاهی برای داشتن ویزای بعضی از کشورها (به دلیل تعطیلی سفارتخانه و یا کنسولگری مورد نظر و یا وجود مشکلات دیگر در آن سفارت) لازم است به یک کشور واسطه مراجعه کرد که به این عمل اصطلاحا پیکاپ می‌گویند.

پیکاپ ویزا چه تفاوتی با پیکاپ پاسپورت دارد؟

پیکاپ پاسپورت همان پیکاپ ویزاست که می‌توان هر دو را یکی در نظر گرفت، اما افراد به طور اشتباه آنها را از هم جدا می‌کنند. در این پروسه انجام کلیه مراحل، توسط کارگزاری که برای عملیات پیکاپ انتخاب شده، انجام می‌شود و کارگزار انتخابی بدون هیچ منع قانونی ضمن ارسال پاسپورت و مدارک به کنسولگری مربوطه در کشور واسطه، اقدامات لازم جهت الصاق ویزا به پاسپورت را تکمیل کرده و آن را در ایران به متقاضی تحویل می‌دهد.

در نهایت به این فرایند (ارسال پاسپورت، الصاق ویزا و بازگرداندن آن به شخص) در اصطلاح “پیکاپ پاسپورت” گفته می‌شود. که هیچ تفاوتی با پیکاپ ویزا ندارد و در واقع هر دو به یک معنی هستند.

 اقدامات لازم جهت اخذ پیکاپ پاسپورت

خدمات پیکاپ پاسپورت به عنوان یکی از مهمترین بخش‌های خدمات شرکت پیکوپاس، هم از منظر تسریع در انجام کار و هم کیفیت خدمات برای مجموعه از اهمیت فراوانی برخوردار است. با رجوع به بخش پیکاپ می‌توانید از تمامی شرایط و نکات مهم در این سیستم مطلع شوید و هر چه سریع‌تر از شرایط ارسال مدارک مطلع گردید. حال برای برنامه‌ریزی و زمانبندی کار خود پس از بررسی درخواست ویزا توسط سفارت، فرصتی در اختیار متقاضی قرار خواهد گرفت تا با مراجعه مجدد به سفارت مذکور در کشور ثالث نسبت به الصاق برچسب ویزا اقدام نماید.

این مطلب چقدر برای شما مفید بوده است؟

به این مطلب رتبه دهید