
از جمله دلایل مهاجرت به کانادا میتوان به مواردی همچون: کشوری امن با مناظر و طبیعتی زیبا و چشمنواز، دسترسی شهروندان به سیستم مراقبتهای بهداشتی بصورت رایگان، دسترسی یکسان به راه و روشهای پیشرفت برای همه افراد، با توجه به اینکه سازگاری با شرایط جدید زمانبر است و رسیدن به ثبات شغلی و کسب درآمد مناسب دشوار میباشد، اشاره کرد. اینها از جمله مواردی است که کانادا را به بهشتی برای مهاجران تبدیل میکند. سیاستها و رویکرد جدید آمریکا نسبت به مهاجرت باعث شده مهاجران به کانادا به عنوان یک کشور مهاجرپذیر روی بیاورند.
در این مقاله قصد داریم برخی از دلایل مهاجرت به کانادا را شرح دهیم.
استقبال از مهاجران و فرهنگ چندگانه
از دهه ۱۹۷۰ تاکنون سیاست چندفرهنگی به عنوان عضوی جداییناپذیر و حیاتیِ هویت کانادا به شمار میآید. این کشور بیشترین نرخ مهاجرتِ سالانه را از بین ملل پیشرفته به خود اختصاص داده است. در سال ۲۰۱۸، بالغ بر ۳۲۰ هزار مهاجر وارد خاک این کشور شده که چیزی در حدود ۵۷ درصد از آنها از طریق مسیر اکسپرساینتری و به عنوان کارگر ماهر جذب شدهاند. کانادا بدلیل اینکه افراد مختلف با فرهنگهای متفاوت را در خود جای داده و در عین حال فرهنگ و عقاید مذهبی خود را حفظ کرده است به حفظ فرهنگ چندگانه معروف است.
در این کشور حدودا ۳۰ مذهب متفاوت با حداقل جمعیت صدهزار نفری و همچنین ۱۱ جامعه فرهنگی با جمعیتی در حدود یک میلیون نفر وجود دارد. این در حالیست که در بسیاری از کشورهای دیگر به محض ورود میبایست خود را با شرایط و ضوابط آن کشور وفق دهید. چندفرهنگی، بخصوص در شهرهای بزرگی همچون: مونترال، ونکوور و تورنتو زیاد به چشم میخورد و محلههایی با نژادهای متفاوتی در این شهرها وجود دارد. گفتنی است تورنتو به چندفرهنگیترین شهر جهان معروف است و بالغ بر نیمی از جمعیت آن را افرادی با فرهنگهای متفاوت تشکیل دادهاند.
دهمین اقتصاد برتر جهان
با اینکه کانادا از لحاظ جمعیت، رتبه سیوهشتم جهان را به خود اختصاص داده اما در زمینه اقتصادی جزء ۲۰ اقتصاد برتر جهان است و رتبه دهم را از آنِ خود کرده است. این کشور بدلیل داشتن منابع طبیعی مشهور است و باتوجه به این مسئله، اقتصاد آن تا حد زیادی خدمات محور است؛ با توجه به این موضوع و بر اساس گزارشهای منتشر شده سازمان آمار کانادا، چیزی در حدود ۷۸.۹ درصد از کاناداییها در مشاغل خدماتی مشغول به فعالیت هستند.
سیستم آموزشی در سطح جهانی
یکی دیگر از دلایل مهاجرت به این کشور سیستم آموزشی بسیار عالی آن است. کانادا به عنوان تحصیلکردهترین کشور جهان شناخته شده و بیش از هر کشور دیگری درآمد خود را در زمینه سیستم آموزشی خرج میکند. همچنین لازم به ذکر است بعضی از بهترین دانشگاههای دنیا در کانادا قرار دارند و سیستم آموزشی این کشور یکی از بهترین سیستمهای آموزشی دنیا محسوب میشود.
بر اساس آمار منتشر شده سازمان آمار کانادا، حدودا ۵۴ درصد از افراد دارای مدرک تحصیلات عالی هستند و چیزی در حدود ۱۰.۸ درصد از آنها نیز مجوز حرفهای دارند و یا دوره کارآموزی خود را گذراندهاند. دولت نیز جهت کمک به دانشجویان بیبضاعت تمام یا بخشی شهریه آنها را پرداخت میکند. گفتنی است دانشگاه مکمسترِ انتاریو، دانشگاه مکگیلِ مونترال، دانشگاه بریتیش کلمبیا و دانشگاه تورنتو جزء صد دانشگاه برتر دنیا هستند.
افزایش رشد صنعت فناوری
بدلیل نیاز روزافزون بازار کار به افراد متخصص در زمینه فناوری، این بخش به سرعت در حال رشد و گسترش است. از سوی دیگر کمکهای مالی، سرمایهگذاری و حمایت بسیار زیادی از سوی دولت جهت کمک به استارتاپها در حوزه صنعت فناوری در نظر گرفته شده است همین امر نیز یکی از دلایل مهاجرت به کاناداست. تورنتو با دارا بودن مراکزی همچون: شاپیفای، Salesforce، Sidewalk labs گوگل و فیسبوک در حوزه فناوری سرآمد دیگر شهرهای کانادا است.
امنترین کشور
بر طبق گزارش منتشر شدهِ شاخص جهانی در سال ۲۰۱۸، بر اساس عواملی همچون: ثبات سیاسی، نرخ خودکشی، تأثیر توریسم و غیره کانادا رتبه ششمین کشور صلحآمیز جهان را کسب کرده است و همیشه در بین ده کشور امن جهان قرار داشته است. بصورت کلی نرخ جرائم کانادا در سالهای اخیر به کمترین حد خود رسیده است.
بیمه سلامت همگانی
بر طبق سیستم جهانیِ مراقبت پزشکیِ کانادا که در سال ۱۹۶۰ آغاز به کار کرد، هر استان و یا منطقهای یک طرح سلامت دارد که خدمات پزشکی را برای همه شهروندان در دسترس قرار میدهد و افراد، بدون پرداخت هزینه برای ویزیت میتوانند تحت معاینه قرار بگیرند. بر اساس گزارش منتشر شده از سوی سازمان OECD، در سال ۲۰۱۷ کانادا بطور سالانه برای سلامتِ هر نفر، ۶۳۲۳ دلار هزینه کرده است. این کشور بدلیل دسترسی همگانی به برنامههای سلامت، یکی از کشورهایی است که بیشترین نرخ عمر متوسط را به خود اختصاص داده و از این لحاظ در رتبه هجدهم جهان قرار دارد.
پایداری و امنیت بانکها
طی سالهای متمادی بر طبق گزارش World Economic Forum، بانکهای کانادا جزء یکی از امنترین و پایدارترین بانکها انتخاب میشوند. در واقع اگر پول خود را در بانک سپردهگذاری کنید میتوانید از امنیت سرمایه خود مطمئن باشید. شهروندان کانادایی ترجیح میدهند کارهای بانکی خود را بصورت آنلاین انجام دهند و بر طبق آمارهای بدست آمده چیزی در حدود ۶۸ درصد از کاناداییها کارهای روزانه خود را از طریق اپلیکیشنها و وبسایت بانکها بصورت آنلاین انجام میدهند. گفتنی است این کشور جهت افزایش امنیت تراکنشهای مالی از تکنولوژی PIN و چیپستها استفاده میکند. همچنین جالب است بدانید کانادا از سال ۱۹۸۳تاکنون Bank failure، نداشته است.
بهترین مزایای شغلی از نظر حقوق
کانادا یکی از بهترینها از لحاظ مزایا، تعطیلات و مرخصی باحقوق در سرتاسر آمریکای شمالی محسوب میشود. جالب است بدانید کانادا تنها کشوری در آمریکای شمالیست که برای تمام کارمندان بمدت دو هفته تعطیلات باحقوق در نظر میگیرد و اختیار مرخصی استحقاقی را به کارمندان خود میدهد. علاوه بر این افراد با توجه به استان محل سکونت، ۶ الی ۱۰ روز تعطیلات رسمی نیز دارند. در این کشور افراد به سیستم مراقبت مالی متنوعی از جمله: بیمه کارمندی، برنامه حقوق بازنشستگی کانادا، سهام بازنشستگی و غیره دسترسی دارند. گفتنی است میزان حداقل حقوق در این کشور نسبت به این میزان در جهان یکی از بیشترینهاست و در هر استان بین ۱۱ تا ۱۴ دلار متفاوت است. همچنین مرخصی زایمان برای پدر و مادرها تا ۱۸ ماه هم میرسد.
کشوری زیبا جهت زندگی
کانادا مناطق طبیعی و مناظری چشمنواز دارد که چشم هر بینندهای را خیره میکند، در واقع این کشور جاذبههای طبیعی، مکانهای تاریخی، پارکهای جنگلی و پارکهای محافظت شده ملی بسیاری دارد که میتوانید از آنها دیدن کنید. از کوههای بریتیش کلمبیا تا مناظر دیدنی ساحل پرینس ادوارد و ساختمانهای تاریخی مونترال از زیباییهای کانادا محسوب میشوند. برخی از پارکهای کانادا همچون: جاسپر و بنف در آلبرتا، خلیج جورجین در انتاریو و جزیره کیپ برتون در نوااسکوشیا شهرت جهانی دارند.
لازم به ذکر است کانادا بیشترین خط ساحلی را در بین کشورهای جهان داراست که طول آن به ۲۰۰ هزار کیلومتر میرسد. همچنین در هوای گرم منظرههای کنار ساحل آن بسیار دیدنی و جذاب است. گفتنی است شهرهای تورنتو و کلگری نیز هر ساله در لیست تمیزترین شهرهای جهان قرار میگیرند.
سیستم سیاسی دموکراتیک و پایدار
از دیگر دلایل مهاجرت به کانادا میتوان به سیستم سیاسی پایدار آن اشاره کرد. شهروندان کانادایی به سیستم سیاسی کشور خود اعتماد کامل دارند در واقع این نگرش آنها باعث شده که با وجود تخلفاتی که در برخی مواقع در سیستم دولت ایجاد میشود، باز هم مردم این کشور به دولتشان بیاعتماد نشوند و یا بیاعتمادی در جامعه گسترش نیابد.
شرایط سیاسی کانادا به شکلی است که مدام بین دو حزب لیبرال و محافظکار در حال تغییر جهت دادن است با این حال نباید فراموش کرد که اعضای هر دو حزب در موارد مهمی همچون: حقوق زنان، مشکلات زیست محیطی، مهاجرت و بسیاری مسائل مهم دیگر جهتگیریهای میانهرویی دارند درحالی که در بعضی کشورها مشکلات فراوانی بین این احزاب ایجاد میشود.
این مطلب چقدر برای شما مفید بوده است؟
به این مطلب رتبه دهید