
هر روزه شاهد مهاجرت تعداد زیادی از افراد به خارج از کشور هستیم. حضور در یک کشور خارجی و دوری از خانواده، تفاوت فرهنگی و هزینههای زندگی از جمله اتفاقات قابل پیشبینی در روزهای اول ورود فرد به کشور مقصد هستند. برای رفع این مشکل، پیدا کردن شغلی مناسب بهترین راهحل است.
از سوی دیگر پیدا کردن کار در کشور مقصد همواره به عنوان یک دغدغه در بین مهاجرین مطرح بوده است. به همین دلیل در این مطلب به توضیحاتی درباره جزئیات کاریابی درکانادا میپردازیم.
خدمات یافتن کار مناسب در کانادا

پیش از هرچیز ذکر این نکته ضروری است که جهت پیدا کردن کار در کانادا به یک شماره بیمه اجتماعی (SIN)، نیاز دارید. از این رو به محض ورود به این کشور باید جهت دریافت این شماره اقدام کنید.
جهت جستجوی کار در کانادا میتوان از منابع زیر استفاده کرد:
- سازمانهای ارائه دهنده خدمات به مهاجرین: این سازمانها خدماتی همچون :کارگاههای آموزشی جهت نوشتن رزومه، دورههای آموزشی جهت جستجوی شغل و سایر خدماتی که برای جستجوی شغل لازم هستند، را ارائه میدهند.
- Job bank: این سازمان اطلاعات رایگان شغلی و تخصصی را درباره کار کردن در کانادا که شامل: مشاغل، درآمدها، وظایف اصلی کارمند، الزامات آموزشی و روند اشتغال میباشد، را به مهاجران ارائه میدهد.
- Service Canada: این سازمان اطلاعات مهم درباره درخواست و چگونگی جستجوی کار در کانادا را ارائه میدهد.
- استفاده از وبسایتی که مختص تازهواردین و مهاجران به کانادا در هر منطقه یا استان مدنظر آنهاست.
روش های کاریابی در کانادا

جهت جستجوی کار در کانادا روشهای گوناگونی وجود دارد که همین امر سبب میشود تا مهاجران در انتخاب شغل کمتر دچار سردرگمی شوند. در ذیل به شرح برخی از این از این روشها میپردازیم:
- استفاده از وبسایتهایی که به ارائه مشاغل مورد نیاز میپردازند. با استفاده از این روش میتوان با کارفرمای مربوطه به طور مستقیم ارتباط برقرار کرد، همچنین میتوان به تحقیق درباره شرکتی که قصد دارید در آن مشغول به کار شوید بپردازید. در واقع این روش برای اطمینان از چگونگی وضعیت استخدام، ایدهال است.
- میتوانید در نمایشگاههای مشاغل و کاریابی در شهری که در آن ساکن هستید حضور یابید و کارفرمایان مشاغل مربوطه را ملاقات کرده و درباره شغل مورد نظر خود صحبت کنید.
- جستجو در وبسایتها و روزنامهها برای یافتن فرصتهای شغلی.
- استفاده از آژانسهای کاریابی (employment agency)، جهت جستجوی کار.
- به Service Canada Centre که در نزدیکی محل زندگی شما قرار دارد رفته و از آنها جهت برخورداری از لیست خدمات اشتغالی و آموزشی کمک بگیرید.
- از آنجایی که برخی از مشاغل تبلیغاتی انجام نمیدهند در نتیجه با کمک گرفتن از خانواده و دوستان میتوانید در مورد شغلی موجود اطلاعات دقیقی کسب کنید.
ارسال تقاضای دریافت شغل جدید

پس از این که متقاضی شغل مورد نظر خود را پیدا کردد، لازم است تا مدارکی را ارسال کند که در این بخش به معرفی مدارک مورد نیاز میپردازیم:
- ارائه معرفینامه یا cover letter که بر اساس آن توضیح کوتاهی از جزئیات مهارتی و کاری است که با توجه به آنها شما برای تصدی آن شغل، شخص مناسبی به نظر میرسید.
- تهیه رزومه کاری یا به اختصار C.V که نشان دهنده تجربیات کاری افراد میباشد. به همین دلیل باید برای نوشتن رزومه مناسب مشاغل کانادایی، تحقیق و خود را برای مصاحبه آماده کنید.
مراحل پس از درخواست شغل یا apply job در کانادا
پس از ثبت اطلاعات در رزومه، کارفرمایان کانادایی جهت دعوت افراد برای مصاحبه تصمیمگیری میکنند. مصاحبه نیز شامل موارد زیر میشود:
- فراهم شدن موقعیتی که بتوان با کارفرما ملاقات حضوری داشت.
- برگزاری جلسه پرسش و پاسخ جهت دریافتن این نکته که آیا شخص مناسبی برای تصدی آن شغل هستید یا خیر؟
- کمک به شما جهت یادگیری هرچه بیشتر درباره شغل موردنظر.
- در نهایت تصمیمگیری جهت استخدام فرد در آن سازمان یا شرکت
یکی از کارهای متداولی که صورت میگیرد ارسال چندین رزومه کاری به سازمانها و شرکتها است. پس انجام تمامی مراحل مذکور، اگر کارفرمایی تمایل به استخدام متقاضی داشته باشد برای او پیشنهاد رسمی کار یا job offer ارسال میکند.
انجام کار داوطلبانه جهت ساخت رزومه خوب
انجام کار داوطلبانهای که در ازای آن حقوقی دریافت نمیکنید به شما کمک میکند تا:
- از تجربه شغل کانادایی در بازار کار برخوردار شوید.
- میتوانید به تمرین زبان فرانسه و انگلیسی بپردازید.
- به گسترش دایره ارتباطات در کانادا بپردازید.
- یافتن دوستان جدید در ارتباطات کاری.
- برقراری ارتباط با شخصی به عنوان راهنما.
- به کارفرمایان نشان میدهید که برای انجام کارهای موثر آمادگی لازم را دارید.
برنامههای مشارکتی bridging programs متناسب با مشاغل

طرحها و برنامههای Bridging به تاجران و متخصصان آموزشدیده که قصد انجام فعالیت در حوزه کاری خود را دارند، کمک میکند تا به هدف خود دست یابند. با کمک این طرحها میتوانید به مدرک مورد نیاز جهت کار در یک محیط کانادایی برسید.
خدماتی که توسط برنامههای Bridging ارائه میشوند عبارتند از:
- دورههای آموزشی
- ارزیابی آموزش و مهارت
- تجارب عملی و محیط کار
- آزمون آمادهسازی جهت دریافت مجوز و مدارک موردنیاز
- آموزش زبان برای مشاغل و یا تجارتهای مختلف
- برنامههای عملی و یادگیری جهت کمک در شناسایی آموزشی که به آن نیاز دارید
لازم به ذکر است معمولا خدمات ارائه شده برای جستجوی کار و زبان در کانادا رایگان بوده اما ممکن است برای شرکت در برخی کلاسهای آموزشی و یا تجربه کاری نیاز به پرداخت هزینه باشد.
کارها و مشاغل جایگزین در کانادا
متقاضیان با داشتن اطلاعات درباره مشاغل مرتبط با تخصص خود میتوانند از گزینههای شغلی بیشتری استفاده کنند. به همین دلیل میتوانند فعالیت در یک کار جایگزین را مدنظر قرار دهند. به این ترتیب در زمانی که مشغول دریافت مجوزهای لازم در حیطه کاری، تجارت و … خود هستند، در کنار آن به یادگیری بیشتر درباره حوزه کاری خود در بازار کار کانادا میپردازند.
ارائه درخواست جهت شرکت در طرح کارآموزی مهاجران
کارورزی فدرال مهاجران تازهوارد به کانادا یا FIN، اقدام به ارائه خدمات به شهروندان دارای اقامت دائم و شهروندان کانادایی جدید کرده است. این خدمات شامل تجربه کار کانادایی و برنامههای آموزشی با کیفیت در زمینههای مدیریت، پشتیبانی از پروژه، اجرایی، سیاستگذاری و علوم کامپیوتر میشوند.
متقاضیانی که در طرح مذکور شرکت میکنند به صورت پاره وقت استخدام شده و مشمول شرایط زیر میشوند:
- درک کاملی از فرآیند درخواست کار و استخدام در کانادا
- آشنایی بیشتر با فرهنگ و محیط کار در کانادا
- ایجاد حلقه ارتباطی با افراد متخصص
- شرکت در دورههای آموزشی
- هماهنگی با مربی خدمات عمومی
درخواست کمک از یک مربی کانادایی
در کانادا بسیاری از متخصصان و افراد فعال در حوزه تجارت به صورت رایگان به متقاضیان اخذ اقامت، توصیههایی را ارائه میدهند و در واقع نقش مربی را ایفا میکنند. برای یافتن مربی میتوان از هر یک از سازمانهای زیر درخواست کمک کرد:
- انجمن خدمات مهاجرتی نوا اسکوشیا (ISANS)
- شورای اشتغال مهاجرین منطقه کلگری (CRIEC)
- شورای اشتغال مهاجرین منطقه تورنتو (TRIEC)
- شورای اشتغال مهاجرین منطقه ادمونتون (ERIEC)
- سازمان خدمات مهاجرتی جامعه اتاوا (OCISO)
شروع کسب و کار شخصی

اگر در فکر ایجاد کسبوکار شخصی در کانادا هستید باید یک برنامه دقیق کاری یا business plan داشته باشید. جهت دریافت اطلاعات در این زمینه میتوانید به وبسایتهایی که در ذیل اشاره شده مراجعه کنید:
- سازمان خدمات مهاجران
- BizPal
- سرمایهگذاری در کانادا
- بانک توسعه تجارت کانادا
- خدمات دولتی برای کارآفرینان
استانداردهای محیط کار در کانادا
قوانین استانی و فدرال در کانادا با استفاده از مقررات زیر از کارگران و کارکنان شرکتها حمایت میکند:
- ساعات کار
- حداقل سطح درآمد
- استانداردهای سلامت و امنیت
- مرخصی والدین و تعطیلات با حقوق سالانه
گفتنی است قوانین حقوق بشر در کانادا از افراد در برابر رفتارهای ناعادلانه به دلیل داشتن شرایط زیر محافظت میکند:
- سن
- نژاد
- جنسیت
- مذهب
- معلولیت
حقوق قانونی یک کارمند در کانادا
نکتهای که قبل از شروع فعالیت در کانادا باید به آن توجه داشت این است که باید از قوانین کار استانی و فدرالی این کشور مطلع بود. پس از این میتوان به اتحادیه کارگری این کشور پیوست. گفتنی است در اغلب موارد ملزم به عضویت در یک اتحادیه مرتبط با کار خود خواهید بود. هزینه عضویت مذکور به صورت ماهیانه از حقوق افراد کسر میگردد.
بیمه اشتغال و سایر موارد پشتیبانی مالی
در صورتی که در کانادا بیکار باشید میتوانید از بیمه اشتغال (Employment Insurance) یا به اختصار EI استفاده کنید. لازم به ذکر است بیمه اشتغال در زمان بیکاری و یا زمانی که به دنبال ارتقای شغلی هستید در کوتاهمدت به افراد تعلق میگیرد.
موارد استفاده از EI شامل:
- مریضی، جراحت و یا قرار گرفتن در قرنطینه به دلایل مربوط به سلامت
- بارداری و یا مراقبت از فرزند تازه متولد شده و یا به سرپرستی گرفته شده
- مراقبت از اعضای خانواده که در شرایط سخت مریضی با ریسک مرگ به سر میبرد
گفتنی است اگر در کانادا مشغول به کار باشید، باید هزینههای مربوط به بیمه EI را پرداخت کنید تا بتوانید از مزایای آن در مواقع ضروری بهرهمند شوید. معمولا کارفرماها این هزینه را از حقوق افراد کسر میکنند. البته افراد به عنوان خویشفرما نیز میتوانند این حق بیمه را پرداخت کرده تا از مزایای آن بهرهمند گردند.
این مطلب چقدر برای شما مفید بوده است؟
به این مطلب رتبه دهید