کانادا-بین-20-اقتصاد-برتر-دنیا

بر طبق جدیدترین گزارش ارائه شده، بانک جهانی تا پایان سال ۲۰۱۸، کشورها را بر اساس تولید ناخالص داخلی آن‌ها رتبه‌بندی کرده است. با توجه به فراز و نشیب‌های اقتصادی که هموراه چرخه اقتصاد را در سراسر دنیا تحت تاثیر قرار می‌دهد، اقتصادهای برتر دنیا جایگاه‌ خود را از دست نمی‌دهند.  با یک نگاه گذرا به لیست ۲۰ اقتصاد برتر دنیا خواهیم دید که طی سالیان متمادی تنها سه کشور تنوانسته‌اند به این لیست اضافه شوند و ۱۷ کشور دیگر همچنان در جایگاه خود ثابت مانده‌اند. تجزیه و تحلیل عوامل موجود در اقتصاد نشان از آن دارد که اقتصاد این کشورها به عنوان موتور رشد، عمل می‌کند و هدایتگر عمده ثروت موجود در دنیاست.

جالب است بدانید که تولید ناخالصی ۱۰ اقتصاد برتر دنیا در حدود ۶۷ درصد از اقتصاد کل را تشکیل می‌دهند در حالیکه ۲۰ اقتصاد برتر دنیا سهمی در حدود ۸۱ درصد دارند. مابقی کشورها کمتر از یک پنجم اقتصاد دنیا را تشکیل می‌دهند.

یکی از معیارهای سنجش اقتصاد کشورها، GDP (میزان تولید ناخالصی داخلی) است که شامل مجموعه‌ایی از ارزش کالاها و خدمات تولید شده در طول یکسالِ کشور می‌باشد. لازم به ذکر است گاهی GDP هر سه ماه یکبار نیز محاسبه می‌گردد.

در سال ۲۰۱۵، کانادا با پشت سر گذاشتن روسیه در رتبه دهم این لیست قرار گرفت و از آن زمان به بعد موقعیت خود را حفظ کرده است. کانادا در سال ۲۰۱۸ حدود ۱.۷۹ تریلیون دلار تولید ناخالصی داخلی داشته و پیش‌بینی می‌شود این مقدار تا سال ۲۰۲۳ به ۲.۴۳ تریلیون دلار برسد.

نرخ بیکاری کانادا در ماه می سال جاری به پایین‌ترین سطح خود از سال ۱۹۷۶ یعنی حدودا ۵.۴ درصد رسیده است. خدمات، بخش اصلی اقتصاد است اما تولید، نیز همچون خدمات، زیرساخت اقتصاد بوده و حدودا ۶۸ درصد از صادرات این کشور، شامل کالاهای صادراتی می‌شود. این امر باعث شده که در کانادا برتولید تکیه شود زیرا عامل حیاتی رشد اقتصادی کشوردر آینده محسوب شده، همچنین پیش‌بینی می‌شود کانادا در سال جاری ۲ درصد رشد اقتصادی داشته باشد.

این مطلب چقدر برای شما مفید بوده است؟

به این مطلب رتبه دهید