سیستم-مهاجرت-کانادا

بر اساس گزارش‌های منتشر شده از سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، سیستم مهاجرت به کانادا به نحوی طراحی شده که این کشور را به الگویی برای ۳۶ کشور عضو این سازمان تبدیل کرده است. آخرین گزارش‌ها حاکی از آن است که کانادا در بین کشورهای آلمان، فرانسه، بریتانیا، استرالیا و ایالات متحده (کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی)، بزرگترین و جامع‌ترین سیستمِ جذب مهاجر کاریِ ماهر را داراست.

طبق گزارش مذکور، کانادا به سبب جذب و نگهداری مهاجرانِ کاری ماهر و همچنین به دلیل حمایت از رویکرد خانواده-مدار، مورد تحسین قرار گرفته است و مهاجرت را بخشی از میراث ملی خود در نظر می‌گیرد.

لازم به ذکر است عنوان شود که سیستم مهاجرتی کانادا بر پایه تحقیق و ارزیابی، توسعه و بهبود پیدا می‌کند. همچنین این گزارش، سیستم اکسپرس‌اینتری را به عنوان الگویی برای مدیریت متقاضیانِ مهاجرت کاری در میانِ کشورهای عضو این سازمان معرفی کرد. گفتنی است سیستم اکسپرس‌اینتری که جهت مهاجرت به کانادا در سال ۲۰۱۵ راه‌اندازی شد، در سه بخش مشاغل دارای مهارت، کارگر ماهر فدرال و تجربه کانادایی بر اساس امتیازها و معیارهای دولت فدرال از سراسر دنیا مهاجر می‌پذیرد. این سیستم به متقاضیان بر اساس عواملی چون سن، سابقه شغلی، تسلط به دو زبان رسمی کانادا و تحصیلات امتیاز می‌دهد که طبق همین امتیازها افراد متقاضی در سیستم جامع رتبه‌بندی، دسته‌بندی می‌شوند؛ و برای آن دسته از متقاضیانی که بالاترین امتیاز را بدست آورند، دعوتنامه‌ای جهت اقامت دائم ارسال می‌گردد.

علاوه بر سیستم اکسپرس‌اینتری، سیستم دیگری به نام برنامه مهاجرت استانی کانادا نیز وجود دارد که عاملی جهت رشد بازار کار محسوب می‌شود. کانادا با استفاده از برنامه مهاجرت استانی، توانسته مهاجرت به این کشور را علاوه بر استان‌های پرجمعیت در سایر استان‌ها نیز گسترش دهد. این کار علاوه بر پراکندگیِ یکنواخت مهاجران در کانادا، منجر به تکمیلِ سیستم انتخاب فدرال نیز شده است. زیرا مهاجرانی که توسط استان‌ها پذیرش می‌شوند سطح مهارتی پایینی دارند، با این حال انتخاب این افراد نیز تاثیر مثبتی بر بازار کار کانادا داشته و باعث می‌شود که مهاجران این استان‌ها را جهت سکونت انتخاب کنند.

گفتنی است متقاضیان اکسپرس‌اینتری که از سوی استان انتخاب می‌شوند، در سیستم جامع رتبه‌بندی ۶۰۰ امتیاز بدست خواهند آورد که سبب می‌شود در پذیرش‌های بعدی جهت تقاضای اقامت دائم کانادا برای آن‌ها دعوتنامه صادر گردد.

همچنین سازمان همکاری و توسعه اقتصادی با اشاره به موفقیت‌های پایلوت مهاجرات آتلانتیک که از سال ۲۰۱۷ معرفی شده، اظهار کرد: کارفرمایان چهار استان آتلانتیک در صورت نیافتن کارگر بومی ماهر می‌توانند کارگران خارجی دارای مهارت را جایگزین کنند.

این سازمان پیشنهادهایی را نیز جهت بهبود سیستم مهاجرتی خود عنوان کرد که به شرح ذیل می‌باشند:

  1. حذف Federal Skilled Trades Class و ایجاد دسته‌ای که معیارهای آن بر پایه عوامل مهم در سیستم جامع رتبه‌بندی است. این کار منجر به تسهیل سیستم و اطمینان از داشتنِ استانداردهای زبانی و تحصیلیِ مهاجران کاری می‌شود.
  2. امتیازدهی به متقاضیان براساس آخرین دستمزد شغل کانادایی صورت پذیرد، به جای آنکه بر پایه دسته‌بندی مشاغل و سابقه کاری انجام گیرد.
  3. به متقاضیان اکسپرس‌اینتری که قصد کار در حرفه‌ای را دارند و نیازمند داشتن مجوز هستند، اجازه دهند تا به وسیله ویزای کوتاه مدت وارد کانادا شده و برای اخذ مجوز اقدام کنند.
  4. جهت برطرف کردن مشکلات کمبود نیروی کار در برخی از مناطق کانادا از پایلوت استانی برای کارگران خارجی موقت استفاده شود.

در راستای این خبر، وزیر مهاجرت کانادا گفت: در واقع ستون اصلی موفقیت اقتصادی کانادا در آینده، مهاجرت است و بر همین اساس، دولت از برنامه‌های مهاجرتی که باعث رشد اقتصادی، اجتماعی و جمعیت این کشور شود، حمایت می‌کند.

این مطلب چقدر برای شما مفید بوده است؟

به این مطلب رتبه دهید