آزمون-ورودی-دانشگاه-کانادا

آیا مایل به تحصیل در کانادا هستید؟ سالهاست که کانادا به یکی از محبوب‌ترین مقاصد تحصیلی برای دانشجویان تبدیل شده است. کانادا کشوری زیبا و دیدنی است که از نظر کیفیت آموزشی در سطح بالایی قرار گرفته و هزینه تحصیل در آن در مقایسه با کشورهایی همچون آمریکا و انگلیس مقرون به صرفه‌تر است. اما برای تحصیل در این کشور باید واجد یکسری از شرایط باشید که از جمله آن می‌توان به قبولی در آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های کانادا اشاره کرد.

با توجه به دانشگاه و مقطع تحصیلی مورد نظر، آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های کانادا متفاوت خواهد بود. از این رو، این مطلب قصد دارد به شرح رایج‌ترین آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های این کشور بپردازد.

آزمون GRE

آزمون GRE، یکی از متداول‌ترین آزمون‌های ورودی برای پذیرش دانشجویان مستعد در دانشگاه‌های کانادا به شمار می‌رود. GRE شامل یک آزمون کلی است که در طی آن مهارت‌های محاسباتی، تحلیلی و کلامی متقاضی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. گفتنی است آزمون GRE علاوه بر آزمون کلی، شامل آزمون‌‌های دیگری تحت عنوان آزمون‌های موضوعی و ارزیابی مهارت نوشتن هم می‌شود که با توجه به شرایط و قوانین دانشگاه مد نظرتان، احتمال نیاز به نمره یک یا چند آزمون، وجود دارد.

آزمون تافل (TOEFL)

یکی از مهم‌ترین آزمون‌ها برای متقاضیانی که زبان اول آن‌ها انگلیسی نبوده و قصد ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی در کانادا را دارند، آزمون تافل است. این آزمون برای ارزیابی مهارت زبان انگلیسی متقاضی در چهار زمینه خواندن، نوشتن، شنیدن و صحبت کردن انجام می‌شود. گفتنی است آزمون تافل در بیش از ۱۸۰ کشور دنیا برگزار می‌گردد و حد نصاب نمره قبولی در آن بر مبنای دانشگاه مد نظرتان متفاوت خواهد بود.

آزمون GMAT

از دیگر آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های کانادا، آزمون GMAT است که به صورت اینترنتی، جهت ارزیابی مهارت‌های محاسباتی، خواندن، نوشتن و صحبت کردن متقاضیان انجام می‌شود. گفتنی است شرکت در این آزمون شرط لازم جهت پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد و MBA به شمار می‌رود. نمره کسب شده در آزمون GMAT در پذیرش دانشگاه‌ها تاثیرگذار بوده و هر دانشگاه، حداقل نمره‌ای برای پذیرش مشخص کرده است.

آزمون SAT

یکی دیگر از آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های کانادا، آزمونی استاندارد به نام SAT است که جهت ارزیابی اطلاعات آکادمیک عمومی و تشخیص استعداد تحصیلی افراد متقاضی برگزار می‌شود. طرح سئوالات این آزمون ثابت بوده و از یک فرمت استاندارد پیروی می‌کند و شامل سه قسمت “ریاضی”، “مقاله‌نویسی” و “خواندن و نوشتن” می‌شود که هر کدام از آن‌ها نمره مخصوص به خود را دارند. لازم به ذکر است به دست آوردن حد نصاب نمره در آزمون SAT اهمیت زیادی جهت پذیرش در دانشگاه‌های معتبر کانادا دارد و متقاضیانی که قصد تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد را دارند، باید در این آزمون شرکت کنند.

تحصیل-در-کانادا

آزمون آیلتس (IELTS)

آزمون آیلتس برای افرادی که قصد تحصیل در کشورهای خارجی از جمله کانادا را دارند طراحی شده و توانایی افراد را در چهار مهارت اصلی مورد ارزیابی قرار می‌دهد. جالب است بدانید این آزمون، تنها آزمون زبان انگلیسی محسوب می‌شود که برای اهداف مهاجرتی به وسیله همه کشورها مورد پذیرش است. در آیلتس نیز مانند سایر آزمون‌های ورودی، حداقل نمره پذیرش با توجه به دانشگاه متفاوت خواهد بود.

آزمون MCAT

آزمون MCAT، آزمونی عمومی برای متقاضیان تحصیل در کانادا نیست بلکه آزمون ورودی است که برای افراد متقاضی در رشته پزشکی طراحی شده و از این نظر با دیگر آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های کانادا تفاوت دارد. گفتنی است تقریبا تمامی کالج‌های پزشکی کانادا، آزمون MCAT را به عنوان آزمون ورودی خود در نظر گرفته‌اند، به طوریکه در زمان ارسال درخواست تحصیلی باید نمره مربوط به این آزمون را نیز ضمیمه درخواست خود کنید.

در واقع MCAT آزمونی چند گزینه‌ای و استاندارد است که به دانشگاه‌ها جهت ارزیابی توانایی متقاضیان و پیش‌بینی عملکرد آن‌ها در دانشکده پزشکی کمک می‌کند. علاوه بر مفاهیم و اصول علمی به عنوان پیش نیاز رشته پزشکی، مواردی همچون مهارت نوشتن و توانایی حل مسئله نیز در این آزمون ارزیابی می‌شود.

به طور کلی این آزمون شامل چهار بخش “تحلیل انتقادی و مهارت‌های استدلال”، “مبانی روان‌شناختی، اجتماعی و زیست‌شناختی رفتار”، “مبانی بیولوژیکی و بیوشیمیایی سیستم‌های زنده” و “مبانی شیمیایی و فیزیکی سیستم‌های بیولوژیکی” می‌شود.

لازم به ذکر است که اعتبار آزمون MCAT به مدت سه سال است و بعد از آن اعتباری نخواهد داشت.

آزمون LSAT

شرکت در آزمون LSAT  برای آن‌دسته از متقاضیانی که خواستار تحصیل در رشته حقوق در دانشگاه‌های کانادا هستند، الزامی است. در این آزمون مهارت‌های “استدلال کلامی” و “خواندن” متقاضیان ارزیابی می‌شود. کسب نمره حد نصاب به عنوان یکی از معیارهای اصلی در پذیرش متقاضیانِ تحصیل در رشته حقوق به شمار می‌رود.

این مطلب چقدر برای شما مفید بوده است؟

به این مطلب رتبه دهید